کره بادام زمینی یک خمیر خوش طعم و مغذی است که از زمین بادام زمینی خشک و بو داده تهیه می شود و اغلب حاوی مواد اضافی دیگری است که طعم یا بافت آن را تغییر می دهد. ایالات متحده آمریکا بزرگترین صادرکننده برتر کره بادام زمینی است. کره بادام زمینی را می توان به همراه نان ، نان تست یا کراکر برای تهیه انواع ساندویچ و صبحانه استفاده کرد. همچنین در تهیه دسرهای صبحانه مانند گرانول با طعم بادام زمینی، اسموتی، کرپ، کوکی یا کروسانس استفاده می شود.
- انواع مختلف کره بادام زمینی
اگرچه امروزه انواع مختلفی از کره بادام زمینی در بازار وجود دارد اما دو نوع اصلی کره بادام زمینی ساده و کرانچی از محبوبیت بیشتری برخوردارند. در کره بادام زمینی کرانچی، قطعات بادام زمینی به بافت خمیری این کره افزوده می شود تا طعم بادام زمینی را به خوبی حس کنید. اما بادام زمینی ساده به طور یکنواخت و یکدست بوده و بافتی خامه ای شکل دارد.
کره بادام زمینی رژیمی نیز این روزها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بافتی ساده و بدون گلوتن و نمک دارد که علاوه بر احساس سیری به کاهش وزن کمک می کند. البته انواع دیگری از کره بادام زمینی با طعم های عسلی، کره ای و... نیز وجود دارد که انتخاب هریک بسته به سلیقه و ذائقه شما متفاوت است. اما بر طبق مقررات مربوط به مواد غذایی هر کالایی با عنوان "کره بادام زمینی" باید دارای حداقل 90% بادام زمینی باشد و مقدار باقیمانده آن معمولا شامل نمک، شیرین کننده و یک امولسیفایر یا روغن گیاهی سخت شده است که از جدا شدن روغن بادام زمینی جلوگیری می کند.
- ارزش غذایی
کره بادام زمینی منبع غنی فیبر، ویتامین E ، اسید پانتوتنیک، نیاسین و ویتامین B6 و پر کالری است. از نظر مواد معدنی نیز حاوی منگنز، منیزیم، فسفر، روی و مس می باشد. همچنین این ماده غذایی یک منبع معتدل از تیامین ، آهن و پتاسیم است.
هر دو کره بادام زمینی کرانچی و ساده منبع چربی اشباع شده (در درجه اول اسید پالمیتیک ، 21٪ چربی کل) و چربی های اشباع نشده یعنی اسید اولئیک به عنوان 47٪ از کل چربی می باشد.
- آلرژی بادام زمینی
بادام زمینی با وجود آنکه بسیار مقوی و مغذی است اما از جمله مواد غذایی آلرژی زا می باشد که برای مبتلایان به آلرژی بادام زمینی، کره بادام زمینی نیز می تواند باعث بروز انواع واکنش های آلرژیک احتمالی از جمله آنافیلاکسی خطرناک شود. از جمله علائم آلرژی به بادام زمینی می توان به تنگی نفس، خس خس سینه، سفت شدن گلو، خارش، واکنش های پوستی مانند کهیر و تورم، مشکلات گوارشی و ... اشاره کرد. که در صورت بروز هر یک از وارد گفته شده بهتر است مصرف خود را متوقف کنید.
- خواص کره بادام زمینی
خوردن کره بادام زمینی به میزان متوسط و به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و سالم ممکن است مزایای زیر را ارائه دهد:
1. کاهش وزن
مصرف بادام زمینی و سایر آجیل ها می تواند به افراد در حفظ و کاهش وزن کمک کند. این به دلیل آن است که بادام زمینی به لطف وجود پروتئین، چربی و فیبر باعث احساس سیری و پر بودن می شود. اگر طعم بادام زمینی را دوست ندارید می توانید از کره بادام زمینی که بافتی نرم و طعمی دلنشین دارد استفاده کنید.
2. تقویت و سلامت قلب
کره بادام زمینی حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب اشباع نشده، نیاسین، منیزیم و
ویتامین E است که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد. نسبت چربی های اشباع نشده به چربی های اشباع شده در رژیم غذایی نقش ویژه ای در سلامت قلب دارد. کره بادام زمینی عملکردی مشابه روغن زیتون دارد که به عنوان یک گزینه سالم از نظر قلبی نیز شناخته می شود. تحقیقات حاکی از آن است که مصرف 46 گرم کره بادام زمینی یا بادام زمینی در روز به مدت 6 ماه می تواند به نفع قلب ، بهبود پروفایل چربی خون و کنترل وزن برای مبتلایان به دیابت باشد. اما خوردن بیش از مقدار توصیه شده باعث افزایش چربی، وزن و سدیم نیز می شود.
3. بدنسازی
کره بادام زمینی راهی آسان برای افزایش کالری دریافتی است. بسیاری از بدنسازان و علاقه مندان به بدن سازی به دلایل مختلف کره بادام زمینی را در رژیم های غذایی خود استفاده می کنند. اگرچه مقادیر کالری بر اساس قد ، سطح فعالیت و میزان سوخت و ساز متفاوت خواهد بود و کره بادام زمینی به دلیل داشتن کالری زیاد راهی آسان برای افزایش کالری و چربی اشباع نشده است.
این کره همچنین منبع پروتئین است که برای ساخت و ترمیم ماهیچه ها ضروری است. اگرچه کره بادام زمینی یک پروتئین کامل نیست - به این معنی که تمام اسیدهای آمینه اساسی مورد نیاز بدن را شامل نمی شود - اما به میزان دریافت پروتئین روزانه کافی است. ریختن کره بادام زمینی روی نان سبوس دار باعث می شود وعده غذایی کامل تری با پروتئین حاصل شود زیرا نان حاوی اسید آمینه متیونین است که کره بادام زمینی فاقد آن است.
4- مدیریت میزان قند خون
کره بادام زمینی یک ماده غذایی نسبتا کم کربوهیدرات است که حاوی مقادیر خوبی از چربی و پروتئین و همچنین مقداری فیبر است. این خصوصیات بدان معنی است که کره بادام زمینی ، بدون قند اضافه شده ، تأثیر معنی داری بر سطح قند خون ندارد. این بدان معنی است که می تواند گزینه مناسبی برای مبتلایان به دیابت باشد. توصیه می شود افراد چربی های اشباع شده را با چربی های اشباع نشده در رژیم های غذایی جایگزین کنند. کره بادام زمینی ، بادام زمینی و روغن بادام زمینی را منبع خوبی از چربی اشباع نشده نشان می دهند.
در واقع خوردن کره بادام زمینی یا بادام زمینی برای صبحانه می تواند به زنان مبتلا به چاقی و افزایش خطر دیابت نوع 2 کمک کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنند. کره بادام زمینی منبع خوبی از منیزیم است که یک ماده مغذی اساسی برای مبتلایان به دیابت است. دوره های مداوم قند خون بالا ممکن است باعث کاهش سطح منیزیم در بدن شود.
5- کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
خوردن کره بادام زمینی ، به ویژه در سنین جوانی خطر ابتلا به بیماری خوش خیم پستان را کاهش دهد. در واقع خوردن کره بادام زمینی و آجیل در هر سنی نسبت به 30 سالگی خطر کمتری برای ابتلا به سرطان و بیماری های سینه ایجاد می کند. حتی افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پستان دارند در صورت خوردن کره بادام زمینی و غذاهایی از این دست، خطر قابل توجهی کمتری دارند.
- کدام کره بادام زمینی بهتر است؟
هنگام خرید و انتخاب کره بادام زمینی ، به دنبال نوعی باشید که فقط حاوی بادام زمینی بدون هیچ گونه افزودنی یا به مقدار کم باشد. برخی از مارک های کره بادام زمینی حاوی مواد دیگری مانند شکر ، نمک و روغن های اضافه شده هستند. در صورت امکان از این موارد خودداری کنید. در عوض سعی کنید از نوع عسلی آن استفاده کرده ویا خود در هنگام مصرف کمی عسل به کره بادام زمینی به عنوان شیرین کننده اضافه کنید.
طبیعی است که کره بادام زمینی خالص به صورت جامد و مایع از هم جدا شود. محتویات را کاملاً هم بزنید و قوام به حالت عادی برگردد.افراد می توانند کره بادام زمینی طبیعی را در فروشگاه های مواد غذایی سالم و به صورت آنلاین خریداری کنند. برای جلوگیری از خراب شدن کره بادام زمینی تازه و ارگانیک آن را در یخچال نگهداری کنید. اما کره بادام زمینی با مواد افزودنی را می توانید بیرون از یخچال و در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
|